Snimaju kratke filmove na YouTubu i zarađuju milione

Nekada nije bitno ni ko ste ni šta ste, jedino je važno da znate kvalitetno sprovesti ideju u video klip i to podići na YouTube.

Od je 2005. godine YouTube svakome je omogućio da u svojoj dnevnoj sobi snimi video i prikaže ga cijelom svijetu, pojavila se nova vrsta zvijezda – zvijezde YouTuba, ljudi koji su slavu stekli na toj društvenoj mreži, a sa slavom je došla i zarada.

Neki su YouTube iskoristili samo kao prečicu da svijetu pokažu svoje umijeće, da li su pjevali, glumili, pričali viceve, osmišljavanju skečeva ili u šminkanju, pečenju kolača i slično, dok su neki postali popularni samo jer na YouTubu pričaju o sebi.

Ovo je pet zvijezda YouTuba:

1. PewDiePie

Ovo je trenutno najpopularniji YouTuber na svijetu – ima 32 miliona pretplatnika i gotovo 7 milijardi pregleda video sadržaja. Slavu i novac PewDiePie je stekao radeći ono što mnogi rade, ali od toga ne zarađuju – igrajući kompjuterske igre. PewDiePie snima svoje igranje, reakcije i komentare i u tome uživaju milioni ljudi. On to cijeni i posvećuje se fanovima, odgovara na njihove komentare i primjedbe…

2. Smoosh

Smoosh su dvojica komičara koji su na YouTubu gotovo od samog početka, bili su među prvim senzacijama sa YouTuba, a poznati su po parodijama geekovskog načina života, osobito igranja igara. Dogurali su do osam kanala na You Tubu, aplikacije kroz koju plasiraju sadržaj, a pregovaraju i za televizijski šou.

3. Disney Collector BR

Gotovo tri miliona pretplatnika ima profil nepoznate žene iz Brazila čiji je pseudonim Disney Collector, a njen opis se sastoji od videa u kojima prikazuje kako otvara, isprobava i igra se sa raznim igračkama. Nema drugog objašnjenja za njen uspjeh, osim da milioni roditelja širom svijeta vjerojatno puštaju ta videa svojoj djeci koja uživaju gledati igračke.

4. Toby Turner

Toby Turner, Tobuscus ili TobyGames ima gotovo 15 miliona pretplatnika na tri svoja YouTube kanala. Komičar je, a svoj talent na You Tubea pokazuje od 2006. i to mu se isplatilo – na račun svoje online popularnosti dobio je nekoliko uloga u reklamama i filmovima.

5. BlueXephos

Još jedni recenzenti videoigara, sa više od 7 miliona pretplatnika. Uglavnom se bave igrama Minecraft i World of Warcraft, a poznati su i po svojim humanitarnim akcijama.

Izvor: 24sata.hr

You must be logged in to post a comment Login