Snijeg i dalje pada, većina puteva i dalje neprohodna

U Bosni i Hercegovini saobraćaj se odvija otežano u višim predjelima i preko planinskih prevoja, na kolovozima je ugaženi snijeg i led, a jak vjetar formira snježne nanose.

Od 09:40 časova, na magistralnom putu M-5 Mrkonjić Grad – Ključ u mjestu Podbrdo, zbog saobraćajne nezgode, potpuno je obustavljen saobraćaj. I dalje posebnu pažnju skrećemo na dionice u višim predjelima i preko planinskih prevoja. Dodatne poteškoće vozačima pričinjava jak vjetar koji stvara snježne nanose, pa izdvajamo: M-15 Rogolji-Mliništa, M-20 Gacko-Tjentište, R-415 Strojice-Novo Selo, R-413 Kneževo-Turbe i R-431 Ljubinje-Bileća. Otežano se saobraća na magistralnom putu M-19 na dionicama Ljubogošta – Mokro te Vlasenica-Han Pijesak (preko prevoja Han Pogled) gdje je na snazi zabrana saobraćanja za teretna vozila sa prikolicom i šlepere, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Iz Auto-moto saveza skreću pažnju na moguće odrone zemlje i kamenja na kolovoz posebno na pravcima Banjaluka – Teslić, Mrkonjić Grad – Crna Rijeka, Karanovac – Kneževo/Skender Vakuf – Ugar, Šipovo – Strojice, Dobro Polje – Miljevina – Brod na Drini, Bratunac – Skelani, Ljubovijski most – Drinjača, Šekovići – Caparde, Brodar – Rudo, Višegrad – Vardište i Rogatica – Ustiprača.

U ovom momentu nemamo zvanične informacije Civilne zaštite opštine Srebrenica, na dežurni telefon niko se nije javio.

Regionalni put je prohodan, a saobraćaj se odvija otežano zbog mokrog i klizavog kolovoza, a mjestimično i zbog ugaženog snijega na kolovozu. Lokalni i nekategorisani putevi na području naše opštine su uglavnom neprohodni, a kako saznajemo samo neki su djelimično očišćeni.

Mobilna telefonija BH Telecom od jutros je ponovo u funkciji. Od 5. marta došlo je do kvara u reonu Brakovci, saopšteno je iz BH Telecoma.

Bez električne energije su Sućeska, Vijogor, Radoševići, Orahovica i dio Podravanja, ekipe Elektrodistribucije Srebrenica su na terenu. I dalje postoje kratkotrajni prekidi u snabdijevanju grada električnom energijom.

Prema podacima iz JKP “Polet” Srebrenica snabdijevanje grada i prigradskih naselja vodom je uredno.

Najveći snijg je u MZ Luka, oko jednog metra dok je u gradu veći od 20 centimentara.

Kako saznajemo, na srebreničkoj opštini nema ugroženog stanovništva.

Služba civilne zaštite Srebrenica zbog velikih padavina, izdala je obavještenje o preduzimanju neophodnih mjera odbrane od mogućih poplava.

“Obavještavamo stanovništvo u blizini lokalnih vodotoka Križevice, Jadra, Blječevske, Saške i Potočarske rijeke da blagovremeno sklone materijalna dobra kako ista ne bi bila zaplavljena.”

Telefonski i internet saobraćaj u Srebrenici normalo funkcionišu.

Trenutno na području naše opštine preovladava oblačno vrijeme sa snijegom koji pada smanjenim intenzitetom, prekid padavna očekuje se sutra.

You must be logged in to post a comment Login