Škola fudbala „Guber“ i ove godine osvojila turnir u Ljuboviji

Danas je održan 12. Božićni turnir u malom fudbalu „Ljubovija 2018/2019“ koji su osvojila djeca, članovi Škole fudbala „Guber“ iz Srebrenice, drugu godinu zaredom i odbrane titulu.

Na tradicionalnom turniru nastupilo je osam ekipa iz Ljubovije, Beograda, Bratunca i Srebrenice.

Pobjednička ekipa iz Srebrenice

„Škola fudbala ‘Guber’ Srebrenica je još jednom pokazala da u njoj stasavaju vrhunski fudbaleri. Ova mala sredina sigurno ne može da se pohvali natalitetom, ali itekako može uspjesima koje ostvaruju, prvenstveno svojim trudom i radom koji pokazuju iz treninga u trening“, kaže Slaviša Ćirković, trener Škole fudbala “Guber” Srebrenica.

Srebrenički mališani su briljirali i osvojili su prvo mjesto, a Njegoš Lazarević bio je najbolji igrač, dok je najbolji strijelac bio Matija Blagojević, obojica iz Škole fudbala „Guber“.

Ćirković kaže da školu podržavaju roditelji i Opština Srebrenica, te se nada da će njihov rad i trud prepoznati i drugi i pomoći im u radu i daljem razvoju mladih fudbalera.

Krajem aprila prošle godine u Srebrenici je organizovan turnir u malom fudbalu za djecu gdje je nastupilo 13 ekipa i oko 150 takmičara.

You must be logged in to post a comment Login