Skelane posjetili predstavnici turističkih agencija iz Rusije

Arheološki muzej u Crvici i Rimski municipium u Skelanima danas je posjetila grupa direktora turističkih agencija iz Rusije, Nižnjeg Novgoroda.

Cilj ove posjete jeste upoznavanje turističkih potencijala i dovođenje ruskih turista u Republiku Srpsku.

“Želja nam je da potpišemo ugovor o saradnji sa Turističkom organizacijom Republike Srpske i nakon ovog obilaska turističkih destinacija da sačinimo ponudu turističkog aranžmana za turiste iz Nižnjeg Novgoroda koji će dolaziti u posjetu vašoj zemlji”, rekao je Jurij Smorodov, direktor Centra za privrednu saradnju Nižnjeg Novgoroda sa Republikom Srpskom.

Saradnja Nižnjeg Novgoroda i Banjaluke počela je u aprilu mjesecu kada je otvorena kancelarija za saradnju sa tim ruskim gradom.

“Tokom ove godine planirano je organizovanje još jednog studijskog putovanja za turističke radnike iz Rusije koje traje sedam dana, gdje je planirana posjeta nekoliko lokacija u Republici Srpskoj”, rekao je Aleksandar Praštalo, viši stručni saradnik Turističke organizacije Republike Srpske.

On kaže da je ovim putovanjem planirana posjeta Bijeljini, Srebrenici, Skelanima, Višegradu, Sutjeskoj, Trebinju, Jahorini, Derventi, Tesliću, Banjaluci.

Ovo putovanje organizovala je TORS, sa ciljem promocije potencijala i povećavanje broja stranih turista i broja noćenja.

You must be logged in to post a comment Login