Sjajno druženje na trećem „Zlatnom kotliću Podrinja“

Rajska plaža Bratunac danas je ugostila oko 200 osoba i 14 ekipa na trećem „Zlatnom kotliću Podrinja“ iz susjednih opština i okoline.

Protekle dvije godine pripremala se riblja čorba, a od ove i gulaš.

Od svih ekipa po jedna je, ukupno 14, uzela učešće u pripremi gulaša dok su tri učestvovale u pripremanju riblje čorbe, a tročlani stručni žiri izabrao je tri najbolje pripremljene u obe kategorije koje su trebala da ispune nekoliko kriterijuma i shodno tome dobiju poene.

Dragan Stević, koji je idejni tvorac i inicijator ove manifestacije, kaže da je pored druženja cilj promocija rijeke Drine i njenih obala, Rajske plaže, Bratunca i kulinirastva.

“Raduje me činjenica da i ove godine imamo ekipe koje svake godine uzmu učešće, da se družimo i da je dobra zabava. Nastojaćemo da ovu manifestaciju afirmišemo i omasovimo, a najvažnije da ovdje okupljamo ljude koji će na najbolji način predstaviti ovu opštinu, rijeku Drinu”, rekao je Stević.

Prva tri mjesta nagrađena su sa kotlićem, sačom i roštiljem dok su uručene i specijalne nagrade i zahvalnice svim ekipama.

U pripremi riblje čorbe prvo mjesto osvojila je ekipa Sportsko ribolovno društvo “Drina” Bratunac, drugo Mjesna zajednica Kravica i treće ekipa Rajski kotlić.

U kategoriji pripreme gulaša prvo mjesto osvojila je ekipa Auto dijelo “Bugi” Bratunac, drugo “Pomozi bože ako nisi drugom obećao” iz Srebrenice i treće Kriva Drina iz Bratunca

Stević ističe da je zahvalan svima koji su prepoznali i podržali ovu manifestaciju koja treba da promoviše vrsne kulinare iz ovog kraja, posebno gurmane i ribolovce koji spremaju najbolje kotliće.

I ove godine „Zlatnui kotlić Podrinja“ održao se u sklopu 15. Međunarodni sajam poljoprivrede, privrede i turizma „Dani maline 2023“, kao završna aktivnost, u organizaciji Turističke organizacije Bratunac, a pod pokroviteljstvom Opštine Bratunac.

You must be logged in to post a comment Login