Sjajan uspjeh bratunačkih odbojkašica

Seniorke Ženskog odbojkaškog klub “Bratunac” proteklog vikenda završile su pobjedom polusezonu u takmičenju za 2018/2019. godini.

Ekipa seniorki ŽOK “Bratunac” na gostovanju u 8. kolu Grupe 3 Druge lige Republike Srpske savladala je ekipu OK “Libero” iz Bijeljine rezultatom (1:3), po setovima (16:25, 25:21, 22:25, 15:25).

U februaru se nastavlja liga, a prvoplasirana ekipa igra baraž za Prvu ligu RS.

Bratunačka seniorska ekipa se nalazi na 2. mjestu sa 12 bodova na kraju prvog dijela takmičenja.

Seniorke i pionirke imale odličnu polusezonu

Iz kluba kažu da su završili polusezonu i u seniorskoj konkurenciji, a do kraja godine ostaje još juniorsko takmičenje, utakmice sa ekipom Drine iz Zvornika i Radnika iz Bijeljine narede sedmice, nakon čega i takmičenje kadeta i utakmice sa Slavijom Istočno Sarajevo i Drina Zvornik. Utakmice se igraju u Bratuncu 15. i 16. decembra.

„Kao što je poznato, pionirke su završile godinu bez poreza i prve su na tabeli, imaju još jednu utakmicu u februaru sa ekipom Drine Zvornik, ali ta utakmica nema nikakav rezultatski značaj jer su obe ekipe prošle u 16 najboljih. Poslije te utakmice formiraju se nove grupe i pobjednici igraju finale za prvaka Republike Srpske“, kažu iz kluba.

„Veliki je broj ekipa koje počinju takmičenje, jer ženska odbojka se igra u gotovo svim mjestima u RS, pa stoga savez povećava broj grupa, a samim tim pravi i više etapa takmičenja. Ono što je važno je da naš klub pravi odlične rezultate u mlađim kategorijama i godinama je u samom vrhu u državi, a u posljednje vrijeme i seniori, iako vrlo mlada ekipa i jedna od rijetkih sa svim domaćim igračima iz vlastitog pogona, postaju sve ozbiljnija ekipa za najviši rang takmičenja“, rekli su znam iz ŽOK „Bratunac“.

You must be logged in to post a comment Login