Sistematizacijom u Opštini Srebrenica upražnjeno još 23 pozicije

Prema prijedlogu dokumenta Strategije razvoja opštine Srebrenica 2022-2029. godina, a prema sistematizaciji, u Opštinskoj upravi Srebrenica je zaposleno 106 radnika.

Sistematizacijom je predviđeno da taj broj bude ukupno 129, ili da je još upražnjeno 23 pozicije.

Najviše upražnjenih mjesta je u Odjeljenju za prostorno uređenje i stambeno komunalne poslove i Jedinici za zaštitnu i spašavanje, po pet pozicija.

„Prema sistematizaciji radnih mjesta Opštinska uprava Opštine Srebrenica građanima i privrednim subjektima pruža usluge u različitim oblastima sa 106 zaposlenih službenika. Pregled sistematizacije radnih mjesta po odjeljenjima, službama i odsjecima dat je u narednoj tabeli“, navodi se u prijedlogu Strategije razvoja opštine Srebrenica 2022-2029. godina.

Prema Planu zapošljavanja u Opštinskoj upravi Srebrenica za 2024. godinu planirano je zapošljavanje još sedam radnika u ovoj godini, dok je za dva ranije raspisan konkurs.

Kako se navodi, plan se donosi vodeći računa o potrebama za kadrovima koji nedostaju u organizacionim jedinicama i raspoloživim sredstvima u skladu sa Odlukom o budžetu ove opštine, kao i sistematizacijom radnih mjesta.

Planirano je zapošljavanje higijeničarke i vozača u kabinet načelnika po jedno lice.

Po jedna pozicija za mjesta samostalni stručni saradnik za informaciono – komunikacione tehnologije (IKT), stručni saradnik na razvođenju pošte, samostalni stručni saradnik za zaštitu životne sredine, te dvije pozicije za vatrogasca – spasioca, vozača.

You must be logged in to post a comment Login