Šetalište Guber sve atraktivnija lokacija

Srebreničko šetalište Guber od prošle godine pa do danas bilježi sve veće posjete ljudi koji dolaze i iz drugih gradova Bosne i Hercegovine kako bi koristili ljekovite vode ili jednostavno proveli dan u prirodi.

Šetalište Guber danas posjećuju brojni Srebreničani koji najviše vremena provode u parku koji se nadograđuje. Park ima nekoliko klupa, ložišta za roštilj, klackalice, tobogane, ljuljaške za mališane.

Guber vode su aktuelne već dugo, a uređenje Gubera svakako je promovisalo ovaj srebrenički dragulj koji vijekovima priča priče o bogatoj istoriji ovog kraja.

Nakon prošlogodišnje velike aprilske akcije uređenja grada, radovi su krenuli i na Guberu, a planirani su i dalje.

Radove izvodi JKP “Polet” iz Srebrenice uz finansijsku podršku Opštine Srebrenice i UNDP-a koji su željeli da urede Srebrenicu prije Investiciono-razvojne konferencije “Srebrenica 2015”, gdje je bila planirana posjeta visokih zvaničnika ovoj poznatoj lokaciji.

Prva aktivnost na Guberu krenula je još 2014. godine u sklopu akcije “Klupa za Guber”, kada je inicirana obnova 21 klupe, nakon čega počinju radovi čišćenja i uređenja šetališta, propusnih kanala, prilaza ljekovitim vodama, parka sa pratećim aktivnostima i natpisi za ljekovite vode.

You must be logged in to post a comment Login