Sena i Mirnes ostali bez doma

Mladi bračni par Sena i Mirnes Kahrića iz sela Karačići kod Srebrenice, ušli su u Novu godinu sa tugom i velikom boli. Vatrena stihija uništila je njihov dom, pa su sada privremeno smješteni u kući kod komšije.

„Ovu kuću nam je uradila organizacija BHB – Seljaci pomažu seljacima iz Austrije. Mnogo smo se obradovali, i zahvalni smo Namiru Poriću i direktorici Doraji Eberle, ali naša sreća nije dugo trajala. Požar je zahvatio prostorije, uništio sav namještaj čak i na spratu, ali, na sreću, nije izgorila cijela kuća. No, nema se uslova više da boravimo ovdje, pa nam je komšija izašao u susret i dao nam svoju kuću da se tu nastanimo“, kazuje Sena.

Sena i Mirnes ostali bez doma 02

Da nije bilo brze intervencije, novi dom Kahrića potpuno bi izgorio.

„Večerali smo kada je komšija počeo da doziva u pomoć. Svi smo „izletjeli“ iz kuća i počeli da gasimo vatru. Sreća pa je blizu bio potok iz koga smo brzo donosili vodu i gasili vatrenu stihiju. Neki su bacali i snijeg na plamen i uspjeli smo da lokalizujemo požar, te kuća nije potpuno izorjela“, dodaje komšija Mevlid-Meho Jusufović.

Sena i Mirnes ostali bez doma 03

Mirnesov otac Nedžib pokazuje uništeni i razbacani namještaj po cijeloj kući. On kaže da je neophodna djelimična rekonstrukcija montažne kuće i nada se da će se neći neko da pomogne da se Sena i Mirnes ponovo vrate u svoj dom.

You must be logged in to post a comment Login