Sedam članova Udruženja “Leptir” na Ljetnim olimpijskim igrama u Berlinu

Na Ljetne olimpijske igre Specijalne olimpijade u Berlinu otputovalo je 7 takmičara iz Udruženja roditelja hendikepirane djece i omladine “Leptir” Srebrenica kao dio tima Reprezentacije BiH, Specijalne olimpijade BiH i ukupno 44 člana.

Učešće na na Ljetnim olimpijskim igrama uzelo je 7.000 sportista iz više od 190 zemalja, a igre traju od 17. do 23. juna.

Iz ”Leptira” nastupiće Mehidin Mehmedović na trkama od 1.500, 3.000 i 5.000 metara, Dajana Simić na 100 metara i skok u dalj, Milomir Vukotić i Mitar Vukotić u basketu, kao i inkluzivni partneri Nemanja Bratić i Veljko Dragičević. Selektor je Željka Katanić.

Tim iz naše zemlje, na čijem čelu su Enver Ćosićkić kao šef delegacije tima SOBiH i Kada Delić Selimović, direktorica Specijalne olimpijade BiH, čine ekipe u nekoliko sportova, među kojima su atletika, plivanje, stoni tenis, basket 3×3 i futsal.

Tim u Berlin otputovao je sa velikim očekivanjima i željom da dostojno i profesionalno predstavi BiH, rečeno je iz tima Specijalne olimpijade BiH.

Pored takmičenja biće održani i niz sastanaka, predavanja i konferencija na temu globalne inkluzije i sa ciljem razmjene iskustava, ali i certifikacije eksperata iz različitih oblasti koji su dio pokreta Specijalne olimpijade na globalnom nivou.

You must be logged in to post a comment Login