“Sarajevo” gostuje u Srebrenici, jubilej “Gubera” skromno

FK “Guber” Srebrenica ove godine slavi 90. godina postojanja kluba koji ima bogatu istoriju i brojne uspjehe. Povodom jubileja, rukovodstvo kluba planiralo je da organizuje posebnu manifestaciju na kojoj bi se odigrale prijateljske utakmice sa FK “Budućnost” iz Podgorice, FK “Sloboda” iz Tuzle i FK “Sarajevo” iz Sarajeva.

Vanredna situacija koja je zadesila našu zemlju narušila je i planove proslave jubileja, tako da je naš klub odlučio proslaviti rođendan skromno a u subotu, 28.juna u 17.30 ćasova u Srebrenici odigraće prijateljsku utakmicu sa  FK “Sarajevo”.

Računamo da je ovaj događaj u okviru obilježavanja jubileja a krajem avgusta organizovaćemo skromno druženje i proslaviti rođendan,” rekao je za naš Portal Suljo Čakanović, predsjednik FK “Guber” Srebrenica.

Revijalni meč između “Gubera” i “Sarajeva” je posljednja provjera pred odlazak bordo tima na drugi dio priprema u Sloveniju kao i prijateljski meč i uvod u proslavu 90. godina srebreničkog kluba.

“Drago mi je što će Fudbalski klub “Sarajevo” odigrati prijateljsku utakmicu povodom obilježavanja jubijela FK “Guber”. Rado smo prihvatili poziv. FK “Guber” kao i FK “Sarajevo” bio je i biće multietnički klub, klub sportista i mi svi u Bosni i Hercegovini moramo graditi takvu percepciju odnosa. Srebrenica, kao grad, rana je čitave Bosne i Hercegovine. Obaveza svih nas, jeste da pomognemo Srebrenici.”, rekao je Edis Kusturica, predsjednik FK “Sarajevo” iz Sarajeva stoji u saopštenju ovog kluba.

U mjesecu avgustu “Guber” će skromno proslaviti jubilej kao “Plavi dan” zajedno sa igračima, stručnim štabom i prijateljima kluba.

Subota, 28.jun gradski stadion Vidikovac, dođite da bodrimo naš klub!

You must be logged in to post a comment Login