Saradnja udruženja penzionera iz Bratunca i Vrnjačke Banje

U Bratuncu je svečano obilježena godišnjica od potpisivanja Povelje o bratimljenju Udruženja penzionera iz Bratunca sa Udruženjem penzionera iz Vrnjačke Banje iz Srbije.

Cilj je, kako je istaknuto, kroz specijalne veze dva udruženja iz Srpske i Srbije, pružanje materijalne i zdravstvene pomoći članovima.

U Bratuncu trenutno živi 2.400 penzionera. Mnogi od njih će preko programa udruženja iz Vrnjačke Banje, moći odlaziti u Srbiju na banjsko liječenje.

Kako bi učvrstili veze između naroda sa obje strane Drine, penzioneri će promovisati turističke vrijednosti srednjeg Podrinja.

“Grupe su dolazile ovdje i obišli smo manastir Sase, čak smo u manastiru držali književno veče i tamo smo prenoćili”, kaže Svetolik Milekić, predsjednik Udruženja penzionera “Vrnjačka Banja”.

Uzajamna pomoć i podrška, promocija turističkih ljepota – samo su dio saradnje nakon bratimljenja penzionera Vrnjačke Banje i Bratunca.

“Cilj je da naše članstvo sprijateljimo. Kad je to mogla uraditi Srbija i Republika Srpska potpisivanjem specijalnih i paralelnih veza zašte ne bismo mogli mi penzioneri to da nastavimo? Cilj je, dakle, da se upoznamo i da uzjamno jedni druge pomažemo”, kaže Luka Јovanović, predjednik Udurženja penzionera Bratunac.

U Bratuncu je svečano obilježena godišnjica od bratimljenja ova dva udruženja. Naredno druženje zakazano je za Đurđevdan kada opština Bratunac proslavlja krsnu slavu.

Izvor: RTRS

You must be logged in to post a comment Login