Samo jedan ženski adut garantuje vam sreću

Portal Brightside.me došao je do jednog vrlo zanimljivog zaključka, koji će vjerojatno podjednako zanimati i muškarce i žene. Nova istraživanja pokazala su da žena snažnog intelekta i pameti može produžiti život muškarcu, a osim toga, pomaže i u prevenciji demencije. Zanimljivo, zar ne?

Naučnici su zaključili kako muškarci koji ožene pametnu ženu, žive duže i sretnije, i mnogo rjeđe obolijevaju od Alzheimerove bolesti i demencije.

Odavno je poznato kako intelektualno stimulativne igre sprječavaju nastanak ovih bolesti jer potiču rad mozga. Pa je stoga potpuno logično da partner koji konstantno stimulira intelekt, ima pozitivan utjecaj na razvoj kognitivnih sposobnosti.

Lawrence Whalley, penzionisani profesor mentalnog zdravlja na Univerzitetu Aberdeen rekao je da “ono što muškarac treba napraviti kako bi duže živio je da oženi inteligentnu ženu, te da od inteligencije nema bolje prevencije demencije”.

I djevojčice koje su ponosne na svoj intelekt, izrastaju u odgovornije i nezavisnije žene. Dječaci koji dijele tu karakteristiku imaju puno zdravije i bolje odnose sa ženama. Ipak, kako je svima dobro poznato, ženina vanjština nekako uvijek više dolazi do izražaja, nego njene intelektualne sposobnosti.

Možda da se na stvari počne gledati malo drugačije?

Izvor: Slobodnadalmacija.hr

You must be logged in to post a comment Login