Do sada je pristiglo oko 30 aplikacija za stanove u Potočarima

Catholic Relief Services u BiH je sredinom januara raspisao Javni poziv za podnošenje zahtjeva-prijava za dodjelu u zakup stambenih jedinica u opštini Srebrenica – Potočari, izgrađenih u okviru projekta “Održiva Srebrenica – socijalno stanovanje i ekonomska integracija”.

Suljo Čakanović, koordinator ovog projekta isped Opštine Srebrenica, rekao je da je na Javni poziv do sada pristiglo 30 aplikacija, stoji u tekstu Prijatelja Srebrenice.

Prva evalucija o pristiglim aplikacijama na Javni poziv biće objavljena u ponedjeljak (3. februar), nakon toga  obaviće se kontrola predate dokumentacije i vršiće se eventualni odabir korisnika. Kako bi do kraja Javnog poziva bila urađena druga evaluacija nakon čega će se objaviti i konačna rang lista, prenose Prijatelji Srebrenice.

“Sada se radi na uređenju spoljašnjeg izgleda zgrade i okoline. Naredne sedmice ćemo obaviti preliminarni tehnički prijem, a potom za nekih desetak dana i zvanični tehnički prijem ove dvije stambene zgrade”, pojasnio je Suljo Čakanović za Prijatelje Srebrenice.

Pravo na prijavu imaju raseljene osobe koje borave u kolektivnim centrima i alternativnim smještajima s prijeratnim mjestom prebivališta u opštini Srebrenica, te povratnici u Srebrenici koji nemaju adekvatno riješeno stambeno pitanje, a koji ispunjavaju dole navedene uslove učešća u dodjeli stambenih jedinica u zakup da podnesu svoje prijave na Javni poziv koji je otvoren do 05. 03. 2014. godine.

Više o nadenom Javnom pozivu možete pogledati na OVOM LINKU.

You must be logged in to post a comment Login