Do sada je pristiglo 38 aplikacija za stanove u Potočarima

Juče je zasjedala Komisija za odabir korisnika, zakup stambenih jedinica u opštini Srebrenica-Potočari izgrađenih u okviru projekta “Održiva Srebrenica – socijalno stanovanje i ekonomska integracija“ održala je prvi sastanak na kojem je izabran predsjednik komisjie Zekerijah Hadžić. Takođe, urađena je evaluacija pristiglih aplikacija. Ukupno je pristiglo 38 aplikacija od kojih, prema riječima komisije, 3 nisu prošle jer ne ispunjavaju osnovne kriterijume. U nove zgrade izgrađene u Potočarima useliće se 25 porodica koje budu najbolje rangirane na navedenom konkursu.

Do kraja naredne sedmice, komisija će, zajedno sa predstavnicima Catholic Relief Services u BiH uraditi interviju sa ljudima čije aplikacije ispunjavaju kriterijume.

Pravo na prijavu imaju raseljene osobe koje borave u kolektivnim centrima i alternativnim smještajima s prijeratnim mjestom prebivališta u opštini Srebrenica, te povratnici u Srebrenici koji nemaju adekvatno riješeno stambeno pitanje, a koji ispunjavaju dole navedene uslove učešća u dodjeli stambenih jedinica u zakup da podnesu svoje prijave na Javni poziv koji je otvoren do 05.03. 2014. godine.

Više o navedenom Javnom pozivu možete pogledati na OVOM LINKU.

You must be logged in to post a comment Login