S.P.U.K. osvojio nagradu New Wave Hadžići Music Fest

Sarajevski bend S.P.U.K. pokrenut od momaka iz Srebrenice osvojio je sinoć prvo mjesto na New Wave Hadžići Music Fest.

U finalnoj večeri koja se održala sinoć nastupili su bendovi Radno vrijeme, Hromi Dabba Tale Quale i S.P.U.K. koji je izabran kao najbolji bend i osvojili su 1.000 KM od AMUS-a i snimanje jedne pjesme u studiju.

Frontmen benda S.P.U.K. Davorin Sekulić iz Srebrenice kaže da je nakon nekoliko mjeseci pauze i promjene sastava benda, te velikog rada došlo i do konkretnih rezultata.

Za mene lično ova nagrada znači da se pored dva posla, pivare i fotoreportera, isplati naći vremena i za bend i probe. Da se ne treba odreći nečega što voliš zbog previše obaveza jer ako imaš želju i organizuješ svoje vrijeme, trud se isplati. Tako da se nama trud definitivno isplatio jer je nagrada 1.000 KM od AMUS-a i snimanje jedne pijesme“, kaže Sekulić.

Nagrada za bend

Davorin već nekoliko godina radi kao fotoreporter portala Klix, a prije dvije godine pokrenuo je Srebreničku pivaru gdje proizvodi četiri vrste piva koja postaje svojevrstan brend ovog mjesta.

Bend je osnovan od strane tri momka iz Srebrenice, jedan je sam Davorin, a druga dvojica su napustila bend i to Mersed Ibrahimović, vokal i solo gitara i Denis Sekulić ritam gitara, a na njihovo mjesto došao je Senudin Jahić, a tu je i stari član, bubnjar Narcis Merdan iz Zenice.

Poslije odlaska pjevača i gitariste Merseda Ibrahimović iz benda te duže pauze, Senudin je dosao u bend i od tada počinjemo sa radom na novim pjesmama i takoreći utezanjem starih. Uglavnom, svelo se na četiri mjeseca vježbe u podrumu Doma mladih u Sarajevu i ovo nam je prva live svirka na kojoj smo prije svega željeli sa sobom da rasčistimo šta smo uspjeli da uradimo sa novim pjevačem i gitaristom jer nije mala stvar kad se tako nešto desi u bendu, bukvalno se starta onda od samog početka“, kaže Davorin.

On najavljuje snimanje prvog albuma ovog benda na jesene u studiju u Srebrenici koji bi trebao da bude objavljen do kraja godine.

New Wave Hadžići Music Fest je festival urbane muzike koji se održava u Hadžićima. Festival za cilj ima podršku mladim demo pop-rock bendovima.

You must be logged in to post a comment Login