Rudarske mašine ne čekaju

U “Tehničkom servisu” u Sasama kod Srebrenice sve su brojnije inovacije na pojedinim rudarskim mašinama, a savladana je i proizvodnja rezervnih dijelova. Zaposleno je 87 radnika, a u narednom periodu taj će se broj sigurno povećavati.

Radnici “Tehničkog servisa” uspješno ovladali proizvodnjom rezervnih dijelova za rudarske mašine.

U OOUR-u “Tehnički servis” u Sasama kod Srebrenice koji je osnovan prije pet godina sve su brojnije inovacije na pojedinim rudarskim mašinama, a savladana je i proizvodnja rezervnih dijelova. Mašine koje su morale da stoje po nekoliko mjeseci zbog nedostatka rezervnih dijelova danas se popravljaju u rekordnom vremenu.

Naš sagovornik Zoran Mihailović, KV metaloglodač, koji je svojim radom doprinijeo da se ovlada proizvodnja rezervnih dijelova za razne mašine, kaže: Osnivanjem naše organizacije bilo je jasno da moramo uložiti maksimalne napore i zadnje da bismo ostvarili postavljene zadatke.

rudarske mašine na čekanju

Srebrenica, pa i mi, imali smo dosta teškoća sa rezervnim dijelovima za rudarske mašine. Jedan broj mojih drugova opredijelio se na inovacije u uređajima hidrauličkog sistema kod mašina za bušenje. Zajedničkim radom uspješno smo izvršili postavljene zadatke i doprinijeli da se proizvodnja u Rudnkinu normalno odvija. U narednom periodu predviđamo da proširimo saradnju u sa drugim organizacijama širom Jugoslavije. U našoj organizaciji zaposleno je 87 radnika, a u narednom periodu taj će se broj sigurno povećavati.

Tekst “Rudarske mašine ne čekaju” objavljen u 12. januara 1982. godine u Frontu Slobode broj 2162.

Izvor: Front Slobode

You must be logged in to post a comment Login