Ručni radovi iz Srebrenice na Sarajevo Holiday Marketu

Na Sarajevo Holiday Marketu našli su se ručni radovi žena iz Udruženja Bosanska familija (Bosfam), koje je predstavila Munira Beba Hadžić, sestra Munira Pašagića, istaknutog Srebreničana i dobitnika nagrade u oblasti individualne filantropije Fondacije Mozaik i Agencije Mašta.

bosfam 01

“Bosna je zemlja koja ima bogatu tradiciju ručnih radova, počevši od heklanja, tkanja ćilima, pletenja, do izrade narodnih nošnji. Radi se o tome da imamo jedno veliko bogatstvo koje ne znamo da cijenimo. Zapostavlja se i zaboravlja. Naša želja u Bosfamu je, otkad smo počeli da radimo prije dvadeset godina, da se žene koje su se nalazile u kolektivnim centrima, žene žrtve rata i one koje su protjerane počnu baviti nečim kako ne bi razmišljale o ratu i strahotama koje im je rat donio. To nešto čime su se počele baviti je tkanje i pletenje raznih vrsta odjeće i obuće”, rekla je Munira Beba Hadžić, piše Klix.ba.

Bosfam djeluje na načelima humanosti, nepristrasnosti, nezavisnosti i dobrovoljnosti kao nevladina organizacija čiji je osnovni cilj pružanje pomoći u savladavanju patnje, bijede, siromaštva i okuplja žene bez obzira na vjeru, naciju, obrazovanje, starost koje prihvataju moto organizacije: “MI radimo, MI se družimo, MI pomažemo sebi i drugima! Pridružite nam se!”.

bosfam 03

Iskoristite priliku i posjetit štand Bosfama i pogledaju njihove rukotvorine na Sarajevo Holiday Marketu.

You must be logged in to post a comment Login