Rock škola Mostar i bend Floridus promovisali Summer Rock School

Sinoć je u Malboru održana promocija albuma “Na vrhu svijeta” mostarskog benda Floridus kao i Summer Rock Scholl koji će se odražati na Jahorini u prvoj sedmici avgusta u organizaciji Rock škole Mostar.

Bend Floridus u sklopu turneje koja će obići 10 mjesta u Bosni i Hercegovini sinoć je svirao u Srebrenici i predstavio svoj album prvenac “Na vrhu svijeta”. U turneji koja je, pored Srebrenice, bila i u Jelahu, Sanskom Mostu, Prijedoru, Jajcu, Mrkonjić Gradu, a plan je posjetiti još i Doboj, Brčko i Trebinje, sve u organizaciji Rock škole Mostar.

Pored promocije ovog benda, promoviše se i Summer Rock Scholl koja se održava drugu godinu.

Summer Rock School je veliki muzički projekat koji organizuje Rock škola Mostar, a koji će okupiti 50 mladih muzičara iz različitih gradova BiH. Kroz ljetnju rock školu, odnosno sedmodnevni muzički kamp koji će se održati u prvoj sedmici avgusta na Jahorini, mladi muzičari imaće priliku sarađivati  i stvarati autorska djela. Učešće u svim aktivnostima je besplatno za sve učesnike, sve troškove koji uključuju hotel, hranu i put, snosi organizator, a kampu će prisustvovati i poznate ličnosti iz svijeta muzike.

Pored gostujućeg benda nastupilo je nekoliko lokalnih muzičara.

You must be logged in to post a comment Login