Održane male olimpijske igre učenika osnovnih škola

„Delegatski list“ – List za delegacije i delegate opštine Srebrenica

Godina: I

Broj: 1

Februar 1979. godine

Održane male olimpijske igre učenika osnovnih škola

U Srebrenici su 5. januara 1979. godine održane MOI u košarci učenika i učenica osnovnih škola sa područja opštine Srebrenica. Bila je to prilika za mlade košarkaše da pored znanja iz ovog omiljenog sporta iskoriste priliku i da se međusobno upoznaju… Oko 100 učenika iz Potočara Skelana, Osatice, Krnića i Srebrenice borilo se za osvajanje prvog mjesta. Najviše uspjeha imali su dječaci i djevojčice Osnovne škole iz Srebrenice, jer su oni osvojili oba prva mjesta.

Pobjednici na Opštinskom takmičenju stekli su pravo učestvovanja na Zonskom takmičenju u okviru MOI i košarci koja će se održati 10. februara u Srebrenici. Pobjednici iz ovog takmičenja će steći pravo učestvovanja na završnoj smotri MOI u okviru Regije koja se takođe održati u Srebrenici.

Skenirani tekst možete pogledati na OVOM LINKU.

Zahvaljujemo se Narodnoj biblioteci Srebrenica na ustupljenom materijalu iz Zavičajne zbirke. Ovim putem pozivamo Vas da, ukoliko imate, materijala o Srebrenici u bilo kom formatu, napravite kopije i poklonite ih Biblioteci jer ona čuva i sakuplja sve o našoj opštini.

Uređuje: Interaktivni info portal eSrebrenica.ba

You must be logged in to post a comment Login