Reprezentacija BiH ponovo treba Nadiju Golubvić

Među šest djevojaka iz SFK „2000“ Sarajevo“ je i Nadija Golubović iz Srebrenice koja je dobila poziv Ženske fudbalske reprezebtacije Bosne i Hercegovine na nastupi na kvalifikacionim utakmicama za Evropsko prvenstvo Liga A za selekciju za (U-17).

Nadija kaže da je ovo do sada najvažnije takmičenje na kojem će nastupiti i da su dosadašnji razvojni turniri i prijateljske utakmice u reprezentaciji bile od velikog značaja za nju.

“Ovo je zasigurno najveće takmičenje u dresu moje zemlje i veoma sam ponosna i zadovoljna jer se moj trud i rad prepoznaje. Iskreno, očekivala sam, nadala se i to sam pokazala na terenu”, rekla je ona.

Kvalifikacione utakmice odigraće se od 13. do 25. oktobra u Mađarsko gdje nastupaju selekcije Norveške, Češke. BiH i Mađarske.

Nadija ima 15 godina i prva godina je srednje škole u Sarajevo gdje je dobila stipendiju i trenira i igra fudbal.

“Veoma sam zadovoljna radom u SFK ‘2000 Sarajevo’ kao i novom školom Maarif Schools u Sarajevu. Svi se trude da mi olakšaju boravak ovdje, a moram reći da mi je veoma lijepo iako mi nedostaje porodica, prijatelji iz Srebrenice”, kaže Nadija.

Nadija je već nekoliko puta bila pozvana od strane reprezentacije i uvijek je ostavila dobar utisak.

Nadija je prije osam godina počela da trenira fudbal, četiri godine je trenirala u FK „Guber“ Srebrenica i isto toliko u SFK „2000“ Sarajevo“. Takođe, trenirala je košarku u ŠK „Guber“ u Srebrenici, nakon čega i u Ljuboviji u Srbiji koju je okončala na kraju sezone i odlučila se za fudbal.

Tokom osnovne škole trenirala je fudbal i košarku u četiri grada i dvije države i njeno vrijeme bilo je popunjeno obavezama, kako sportskim tako i školskim.

Foto: SFK “2000 Sarajevo”, eSrebrenica.ba

You must be logged in to post a comment Login