Reper iz Srebrenice Mastah D gradi uspješnu karijeru u Holandiji

Dženan Halilović (Mastah D) danas promoviše svoj spot za pjesmu “Als de nacht valt” (Kada padne noć).

Rođen je u Srebrenici 1991. godine, 1993. odlazi u Holandiju, a od svoje 10. godine počinje da se interesuje za ovu vrstu muzike.

“Bilo mi je veoma interesantno i počeo sam tada pisati svoje tekstove i repovati na holandskom jeziku. Tekstovi govore o životu, o situacijama koje su se događale, o ratu i kako smo došli kao izbjeglice u Holandiju, ali i drugim životnim temama”, kaže Dženan.

13578649_1207082692657240_1634745788_n

Ovaj muzičar kaže da je do sada imao preko stotinu nastupa, brojne video sadržaje, ali i priznato ime među mladima sa prostora nekadašnje Jugoslavije.

“Muzički za sebe znam reći da sam predstavnik Balkana u Holandiji. Sa ponosom, na najbolji mogući način, pokazujem ko sam i odakle sam”, rekao je Dženan.

Danas, Mastah D predstavlja spot za pjesmu “Als de nacht valt“ koja govori o odnosu muškarca koji ima suprugu, ali uprkos tome on živi život momka, izlazi u klubove sa društvom, bahato se provodi i ponovo se vraća svojoj ženi.

Ova pjesma postala je popularna u klubovima širom Holandije jer u sebi ima i balkanskog zvuka.

Mastah D je prošle godine uradio spot sa reperom Frenkijem iz naše zemlje i veoma je ponosan tom saradnjom.

Frenkija strašno poštujem, nikad nisam ni sanjao da ću se vidjeti s njim, da ćemo napraviti spot i zajedno nastupati. Vrlo sam ponosan na ovaj projekt”, poručio je Dženan.

You must be logged in to post a comment Login