Rekonstrukcija i izgrdnja novog bloka bolnice u Zvorniku

Vlada Republike Srpske je usvojila odluku o izgradnji i opremanju novog objekta i rekonstrukciji postojećih objekata bolnice Zvornik, za koju je izdvojila 25 miliona KM.

Do kraja oktobra trebalo bi da počne izgradnja novog bloka bolnice u Zvorniku. Ovo je najveći projekat u zdravstvu na području regije Birač, za koji je Vlada Srpske odobrila 25 miliona 347.000 KM sa PDV-om.

„Procijenjeni iznos ovih radova je oko 26 miliona, s tim što sporazumom s Vladom Srbije već postoje donatorska sredstva od milion i 515.000 KM, upravo za ovaj projekat“, kaže Alen Šeranić, ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske.

Ivan Popović, direktor Bolnice u Zvorniku rekao je da će javni poziv za izvođača radova biti otvoren 45, a rok za žalbe 15 dana. On je izrazio nadu da bi krajem oktobra mogli da krenu radovi na gradnji novog bloka bolnice u Zvorniku, javlja RTRS.

“Naš plan je da uradimo nove sobe za pacijente, ambulante i druge prostorije koje su nam sada neophodne ili se nalaze van matične ustanove. Zahvalni smo na donaciji, a na nama ostaje da prikupimo sva potrebna sredstva za realizaciju ovog projekta”, rekao je Popović.

Idejno rješenje novog bloka, koji bi se spajao sa postojećom zgradom bolnice, sa 3.000 kvadrata prostora, već je uradio Novica Motika, a ukupna vrijednost radova je oko 5.000.000 KM.

You must be logged in to post a comment Login