Rekonstrukcija glavne gradske ulice i trotoara naredne godine?

Delagacija Opštine Srebrenice zajedno sa načelnikom Ćamilom Durakovićem krajem juna boravila je u posjeti Turske. Tom prilikom dogovoreno je nekoliko projekata koje Grad Ankara planira da realizuje u Srebrenici.

Prema navedenom dogovoru, Grad Ankara je obećao pomoć u vidu izgradnje putne infrastrukture, asfaltiranje glavne gradske ulice od Nule do Učine Bašće sa izgradnjom trotoara, te asfaltiranje lokalnih seoskih puteva. Nakon posjete Turskoj, Srebrenicu je posjetio projektni tim Grada Ankare zajedno sa izvođačima radova.

Prema riječima Hanise Jahić, načelnice odjeljenja za prostorno uređenje i stambeno-komunalne poslove, Opština Srebrenica poduzela je sve neophodne pripreme, izradila projekat koji je poslala Gradu Ankari koja treba da realizuje navedeni projekat gdje se vrši asfaltiranje puta od Soloćuše do Učine Bašče kao i rekonstrukcija i izgradnja neophodnih trotoara za pješake.

Uzimajući u obzir da je sezona građevinskih radova pri kraju, srebreničke ulice ove godine neće dobiti novi izgled a ni pješaci neophodne trotoare.

You must be logged in to post a comment Login