Rejjanova strast za fudbalom: Nastupi u FK Guberu Srebrenica i Tuzla City

Desetogodišnji Rejjan već pet godina strastveno trenira fudbal u FK Guber iz Srebrenice, a posljednje dvije godine također je član omladinskog pogona prestižnog premijerligaša FK Tuzla City iz Tuzle.

Počeo je sa treninzima sa svega pet godina, a od tog trenutka, fudbal je postao njegova najveća ljubav i strast, u kojoj zaista uživa.

“Fudbal sam počeo trenirati na nagovor moga druga Ahmeda. Nakon prvog treninga, shvatio sam da je to ono što volim i gdje uživam, a to se pokazalo vremenom i potvrđuje se danas”, priča Rejjan sa osmijehom.

Njegov fudbalski uzor je Lionel Mesi, a Rejjan uživa u praćenju utakmica kako reprezentacije Bosne i Hercegovine, tako i jačih evropskih liga, posebno Premijer lige Engleske i svih drugih susreta koje može pratiti na televiziji, a jedno vrijeme vikendom je pratio i Australijski ligu i zna nabrojati sve klubove iz njihove prve lige, dok sve druge jače evropske ekipe i lige poznaje dobro i rado komentariše njihovu igru i igrače.

Ponosni otac, Sadmir, ističe da je zadovoljan činjenicom što je Rejjan dijete koje je posvećeno fudbalu i sportu i kako bi ga na taj način u velikoj mjeri odvojio od ekrana mobilnog telefona, računara i konzola. Zato se trudi pružiti mu uslove i prilike da se razvija, trenira te uživa u čarima koje sport nosi.

Rejjan, zajedno sa svojim drugarima iz kluba u Srebrenici, učestvovao je na mnogim turnirima u Bosni i Hercegovini te susjednoj Srbiji. Dodatno, imao je priliku biti i na kampu FK Dinamo iz Zagreba u Tuzli, gdje je skrenuo pažnju na sebe i dobio poziv da se pridruži ekipi FK Tuzla City.

“Pored Gubera, gdje redovno trenira, trudim se voditi ga na druge kampove i trenažne turnire. To sve čini s ciljem kako bi Rejjan u maloj sredini, kakva je danas Srebrenica, ostao u formi. Ne velikom broju takmičenja dobijao je medalje i bio proglašen najboljim igračem i strijelcem turnira. U svojoj fudbalskoj vitrini posjeduje veliki broj pehara. Zahvalni smo je na razumijevanju ljudima iz FK Tuzla City, kod kojih ima obavezu jednom sedmično trenira i igrati u ligi”, kaže Sadmir.

Za Rejjana prva utakmica je bila nešto novo i upoznavanje nove okoline i prijatelja, a nakon dvije godine odlično se uklopio i teško mu je praviti razliku između dva prijateljska kluba.

“Volim fudbal, na terenu smo svi jedna ekipa. Tako je i van terena, ne mogu odabrati koja mi je draža, volim ih sve. Najvažnije mi je da igramo dobro i pobjeđujemo”, kaže Rejjan, dodajući da mu je omiljena pozicija ili u napadu ili u veznom redu, zavisno o potrebi ekipe i formaciji.

Rejjan aktivno doprinosi postizanjem golova u oba kluba, dijeleći svoju radost i zadovoljstvo sa cijelim timom.

Sadmir je jedan od entuzijasta koji se trudi osigurati opremu za klub iz Srebrenice i podržavaći rad kluba, te često dobijaju opremu i sredstva kojima finansiraju prijevoz djece na takmičenja.

“Nastojim okupiti ljude koji bi podržali naš fudbalski klub, koji ima dugogodišnju tradiciju i ove godine obilježava veliki jubilej – stotinu godina postojanja. Naša ulaganja su se isplatila, a mnogi ljudi su pridonijeli radu i opstanku kluba. Roditelji se trude omogućiti djeci prilike da osim treniranja idu i na druge vidove takmičenja, gdje osvajaju medalje i ponosno predstavljaju svoj grad Srebrenicu”, zaključuje Sadmir na kraju našeg razgovora gdje se zahvalio svim trenerima koji su do sada trenirali ili još uvjek treniraju Rejjana, počev od Ćire pa preko Vece, Amara, pa do Vilija, Salke i Semira.

You must be logged in to post a comment Login