Rebalansom za skoro 1,1 miliona KM uvećan budžet Opštine Bratunac

Odbornici SO Bratunac na današnjoj vanrednoj sjednici jednoglasno su usvojili Odluku o rebalansu budžeta opštine za ovu godinu u iznosu 16.124.800 KM ili 1.094.800 KM više u odnosu na planirani ovogodišnji budžet.

Nakon toga usvojena je i Odluka o izmjeni i dopuni Odluke o usvajanju budžeta za 2023. godinu.

Uslijedilo je i usvajanje Odluke o Nacrtu budžeta bratunačke opštine za 2024. godinu, za koji je pozitivno mišljenje i saglasnost za vođenje dalje procedure usvajanja dalo Ministarstvo finansija Republike Srpske.

Prema usvojenom Nacrtu, budžet za iduću godinu iznosiće 15.917.300 KM i veći je za 887.300 maraka od plana budžeta za 2023. godinu.

Načelnik opštine Lazar Prodanović zahvalio je odbornicima rekavši da su svjesni svoje odgovornosti prema građanima, jer usvajanje ovih odluka omogućava normalan rad, a rebalansirani budžet omogućava zakonitost rada i izmirenje svih finansijskih obaveza opštine do kraja ove godine.

On je istakao da predstoji javna rasprava o prijedlogu budžeta i pozvao sve odbornike i odborničke klubove, privredne subjekte i nevladine organizacije, odnosno pravna lica i građane da se uključe u javnu raspravu i svojim idejama i prijedlozima doprinesu da punjenje budžeta bude što efikasnije, a raspodjela što pravednija i efektnija na zadovoljstvo najvećeg broja građana ove lokane zajednice.

Prije usvajanja ovih odluka došlo do sukoba opštinske većine sa načelnikom što je izazvalo podijele jer većina ovih odluka ranije nije usvojeno.

You must be logged in to post a comment Login