Rebalans budžeta uvećam kreditnim zaduženjem

Odbornici Skupštine opštine Srebrenica danas su usvojili Nacrt rebalansa budžeta ove opštine za 2023. godinu u iznosu 12.867.000 KM što je za 900.000 KM više u odnosu na prvobitni iznos budžeta od 11.967.000 maraka.

Načelnik Odjeljenja za finansije u opštinskoj administraciji Dane Katanić rekao je da je u Nacrtu rebalansa budžet uvećan zahvaljujući kreditnim sredstvima od dva miliona maraka, kojim se opština zadužila, a od tog iznosa 900.000 KM biće utrošeno do kraja ove godine za isplatu radova na izgradnji gradske garaže u centru ove varošice.

U okviru izrade Nacrta rebalnsa budžeta izvršena je relokacija ili vraćanje nekih sredstava sa jednih na druge stavke jer je u toku godine dolazilo do potrebe izvršenja nekih isplata i sredstva su korištena, odnosno „posuđivabana“ sa nekih stavki na koje se sada vraćaju da bi se realizovale predviđene aktivnosti.

Ministarstvo finansija Republike Srpske dalo je saglasnost na Nacrt rebalnsa budžeta koji je danas usvojen.

Katanić je najavio da će na dnevnom redu sljedeće skupšinske sjednice biti usvajanje Prijedloga rebalansa budžeta za ovu i Nacrta budžeta za iduću godinu.

Na današnjoj sjednici prihvaćena je neopoziva ostavka Jelene Ružić na dužnost načelnika za privredu ove opštine zbog njenog prelaska na obavljanje drugih poslova.

You must be logged in to post a comment Login