Razgovor o proizvodnji i otkupu krompira

Odjeljenje za privredu opštine Srebrenica organizovalo je sastanak potencijalnih uzgajivača krompira sa područja ove opštine i predstavnika fabrike za proizvodnju pomfrita koja se gradi u prigradskom naselju Vidikovac.

Investitor koji gradi fabriku rekao je da će ona početi sa radom polovinom iduće godine i da će zaposliti 40 radnika, te da će biti spremna da otkupi sve količine proizvednog krompira na srebreničkom području i šire.

Otkupna cijena još nije utvrđena, ali će biti do početka sjetve i zavisiće i od kvaliteta krompira.

Investitor je najavio da želi potpisati ugovore i podstaći proizvodnju kromira sa svima koji ovom kulturom zasiju površinu od pet dunuma i veću.

Poljoprvrednici zainteresovani za proizvodnju krompira interesovali su se za podsticajna sredstva, a posebno za obezbjeđenje kvalitetnog sjemena i mehanizacije za obradu zemljišta.

Investitor je rekao da će početkom iduće godine organizovati sastanke, slične jučerašnjem, u mjesnim zajednicama gdje ima najviše zainteresovanih proizvođača i da će na tim sastancima pružiti konkretne odgovore na pitanja proizvođača i da će se tada detaljnije govoriti o uslovima buduće saradnje.

Interesovanje poljoprivrednika za ovaj sastanak i proizvodnju krompira u srebreničkoj opštini je izraženo, a tome posebno doprinosi sigurnost plasmana roda kromira.

SRNA

You must be logged in to post a comment Login