Trninić i Dalipagić razgovarali o izgradnji mosta u Bratuncu

Ministar saobraćaja i veza Neđo Trninić razgovarao je juče sa zamjenikom ministra komunikacija i transporta BiH Sašom Dalipagićem i predstavnikom za invsticione poslove Uprave za indirektno oporezivanje Dubravkom Rodićem o usaglašavanju procedura prevoza mehanizacije, materijala i opreme neophodne za izgradnju mosta preko Drine u Bratuncu i drugim aktuelnim pitanjima.

Ministar Trninić je podsjetio da je most Bratunac – Ljubovija značajna investicija koja se realizuje u istočnom dijelu Srpske.

“Taj projekat je važan za privredu, naročito istočnog dijela Republike Srpske, ali i cijele BiH, jer je to praktično dio najkraćeg puta između Sarajeva i Beograda”, rekao je Trninić.

Zamjenik ministra transporta i komunikacija BiH Saša Dalipagić rekao je da je formirano tijelo koje će pratiti implementaciju ovog projekta, koji je ocijenjen važnim zbog dobrosusjedskih odnosa BiH i Srbije.

Podsjećamo, Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Republike Srbije uputilo je dopis Upravi za indirektno oporezivanje BiH kojim se traži usaglašavanje procedure prevoza mehanizacije, materijala i opreme neophodne za izgradnju mosta u Ljuboviji/Bratunac.

S obzirom da je Sporazum između Savjeta ministara BiH i Vlade Republike Srbije o izgradnji međudržavnog mosta preko rijeke Drine sa pratećim putnim objektima na lokaciji Bratunac – Ljubovija ratifokovan, a da je Ministarstvo komunikacija i transporta BiH nadležno za njegovo provođenje, neophodno je da se što prije usaglasi procedura prevoza mehanizacije, materijala i opreme neophodne za izgradnju mosta u Ljuboviji/Bratunac kako bi izvođač radova mogao da nastavi sa izgradnjom mosta sa BiH strane.

Takođe, neophodno je da se pokrenu aktivnosti za uspostavljanje zajedničkog graničnog prelaza na teritoriji Republike Srpske.

Projekat izgradnje mosta počeo je u oktobru 2015. godine na lokaciji u Ljuboviji, a uskoro bi radovi trebali početi u Bratuncu.

Ukupna vrijednost projekta iznosi oko 12 miliona KM, a rok za završetak radova je septembar 2017. godine.

Izvor: Vladars.net

You must be logged in to post a comment Login