Razgovarali smo sa trenerom FK “Guber” Emirom Bektićem

Jedna od najpozitivnijih priča u zadnjih nekoliko godina koja se veže za Srebrenicu jeste uspjeh i rad FK “Guber” Srebrenica. Trenutno, naš klub se nalazi na drugom mjestu Druge regionalne lige Republike Srpske – Istok. Kako stvari stoje, naši momci imaju priliku za baraž koji će obezbijediti odlazak u viši rang takmičenja. Kako bi realne mogućnosti ostvarene i naš klub otišao u viši rang ova godina je veoma radna za igrače “Gubera” a i stručni štab. Takođe, mnogi pojedinci i kolekektivi pomogli su da se fudbaleri što bolje pripreme za naredne izazove koje im donosi ova sezona.

Ova godina je zanimjiva po mnogo čemu, posebno je to da su fudbaleri FK “Guber”, nakon više od dvedeset godina imali pripreme u Ulcinju gdje su ujedno odigrali i nekoliko prijateljskih mečeva. Pored toga, naš klub dobio je i navijačku pjesmu koju je inicirao i do kraja realizovao, uz pomoć vjernih prijatelja “Gubera”, Faruk Smajlović.

O radu FK “Guber” razgovarali smo sa trenerom Emirom Bektićem.

Možete nam reći nešto više o dosadašnjim uspjesima FK “Guber”?

Osvajanje Kupa regije i pobjedama nad ekipom “Bratstva “iz Bratunca u šesnaestini finala i eliminacijom prvoligaške ekipe “Slobode” iz Novog Grada u osmini finala kvalifikovali smo se za četvrtfinalnu utakmicu gdje smo rezultatom 1:0 izgubili od premijerligaške ekipe “Rudar” Prijedor. Na tabeli Regionalne lige trenutno zauzimamo drugo mjesto i to je mjesto koje obezbjeđuje baraž, tj. mogućnost kvalifikacije u Drugu ligu.

Da li ste zadovoljni stručnim štabom i igračkim kadrom našeg kluba?

Zadovoljan sam igračkim kadrom a posebno sam zadovoljan razvojem i motivacijom mlađih igrača što je za nas od velikog značaja. U timu imamo nekoliko starijih igrača ali velika većina su izrazito mladi igrači, i u prosjeku smo jedna veoma mlada ekipa.

Kako teku pripreme za proslavu jubileja, 90 godina od osnivanja kluba i kakav je program proslave?

Nisam direktno uključen u organizaciju jubileja, ali upoznat sam da će se u sklopu proslave organizovati nekoliko sportskih i kulturnih događaja. Postoji mogućnost da ćemo odigrati prijateljsku utakmicu sa nekim od premijerligaških timova.

Nova pojačanja u klubu?

U zimskom prelaznom roku našem timu su se pridružili Jovan Nedeljković i Aleksandar Milovanović koji su do sada igrali u “Bratstvu” iz Bratunca, Muhamed Omerović koji je igrao za “Jadar” iz Nove Kasabe i Alen Mešanović koji je okončao profesionalnu fudbalsku karijeru ali se ipak odlučio ponovo aktivirati i svojim znanjem i iskustvom učiniti naš tim još kvalitetnijim. Nedeljković, Milovanović i Omerović su takođe veliki dobitak za klub i očekujem da će u budućnosti igrati veoma važnu ulogu u timu.

U daljem takmičenju, šta očekujete?

Dobru igru, dovoljno bodova i plasman u viši rang.

Kako se finansira klub?

Lokalna uprava je glavni finansijer kluba,  a pored toga ima i nekoliko sponzora koji pomažu klub.

Kako Vam se dopada navijačka pjesma?

Muzičari koji su uradili pjesmu su inače veliki navijači Gubera. Ljubav i emocije koje su ugradili u ovu pjesmu ostavlja snažan utisak i motiviše sve nas. Prelijep rođendanski poklon klubu.

Uređuje: Interaktivni info portal eSrebrenica.ba

You must be logged in to post a comment Login