Ramer na putevima koje pokriva PU Zvornik

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova saopšteno je da će na putevima koje operativno pokriva Policijska uprava Zvornik, vršiti kontrola brzine kretanja vozila putem savremenog radarskog sistema.

Akcija počinje 7. i traje od 31. marta, a navedeni radarski sistem evidentira brzinu na obe saobraćajne trake, kako u dnevnim tako i u noćnim uslovima saobraćaja. Mobilni radarski sistem radi i po kiši, snijegu, ali i noću. Uređaj istovremeno registruje više vozila u prekršaju i omogućava kontrolu različitih ograničenja za različite kategorije vozila.

U toku 2018. godine, na području Policijske uprave Zvornik evidentirano je 188 saobraćajnih nezgoda u kojima je uzrok bila neprilagođena brzina, što predstavlja 32 odsto od ukupnog broja saobraćajnih nezgoda.

Policijska uprava Zvornik apeluje na vozače motornih vozila da poštuju saobraćajne propise, naročito one koji se odnose na ograničenje brzine kretanja vozila, kako ne bi ugrozili svoje, ali i živote drugih učesnika u saobraćaju, navodi se u saopštenju.

You must be logged in to post a comment Login