Radovi oko puštanja u rad stacioniranih radara privode se kraju

Na četiri lokacije u Srebrenici i Bratuncu gdje su postavljeni stacionirani radarski sistemi, „crni stubovi“ privode se kraju završni radovi u pripremi pred puštanja u rad ovog sistema koji se očekuje.

Stubovi su postavljeni prošle godine, a nedavno su postavljene table upozorenja na ograničenje kao i mjerenja brzine.

Sredinom prošlog mjeseca u razgovoru za Info Birač Aleksandar Vasiljević, načelnik Policijske ušrave Zvornik rekao je da se obavljaju završni radovi.

“Stacionarni radari na području naše policijske uprave su u fazi testiranja i uskoro očekujemo da počnu sa radom. O tome ćemo na vrijeme obavijestiti javnost”, rekao je tada Vasiljević.

Na području opština Srebrenica i Bratunac postavljene su i table o upozorenju na ograničenje i mjerenje brzine, što ranije nije bilo u planu.

Kako smo ranije pitali nadležne u Ministarstvu unutrašnjih poslova Republike Srpske, hoće li prije stacioniranih radara biti postavljeni znakovi koji najavljuju mjerenje brzine, na šta su nam odgovorili da takozvani „crni stubovi“ koji čine stacionarni sistem su obilježeni svjetloodbojnom trakom i kao takvi vidljivi u saobraćaju, shodno tome zaključujemo da neće biti postavljen saobraćajni znak upozorenja za mjerenje brzine.

Iz Policijske uprave Zvornik ranije su nam rekli da samo postavljanje „crnih stubova“ stacionarnog radarskog sistema postiže značajne i primjetne preventivne rezultate.

Na teritorijie opština Bratunac i Srebrenica postavljeno je četiri stacionirana rada, na tri lokacije na području opštine Bratunac, i to Drinska ulica i naseljima Moštanice i Pobrđe, a jedan u Potočarima, opština Srebrenica.

You must be logged in to post a comment Login