Radovi na Domu zdravlja u Bratuncu teku prema planu

Posjetili smo radove na Domu zdravlja u Bratuncu i uvjerili se da se radovi odvijaju prema predviđenom planu.

Kako su nam rekli na gradilištu, sve se radi postepeno, tako da se negdje izliva ploča, negdje se zida, negdje se vrši malterisanje zidova…

Nova zgrada imaće podrum, prizemlje i sprat, a čim se osposobi dio nove zgrade, dio starog Doma zdravlja koji je sad u upotrebi biće porušen, a zdravstvene usluge vršiće se u prilagođenom novom dijelu.

Radovi su otpočeli u martu ove godine, a prema planu, treba da budu završeni za godinu dana.

“Gradnja JZU Dom zdravlja Bratunac odvija se po predviđenom planu i programu, i objekat će biti izgrađen i opremljen u predviđenom roku, do marta 2017. godine, a novi objekat imaće površinu 1.898 metara kvadratnih”, rekao je ranije Milan Bijelić, direktor “Gradipa”, firme koja izvodi radove na ovom objektu.

Ukupna vrijednost ovog projekta iznosi 2.126.534 KM, a Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske obezbijeđuje 70 odsto sredstava, a opština Bratunac ostalih 30 odsto, pritom se Opština obavezala da vraća kredit od 620.000 KM, a koje je Dom zdravlja podigao upravo u svrhe izgradnje. Osim toga, Opština je obezbijedila dodatnih 120.000 KM za zemljište, projekat, nadzor izgradnje i infrastrukturu.

You must be logged in to post a comment Login