Radionice o zaštiti životne sredine u krugu rudnika u Sasama

Rudnik olova i cinka “Sase” bio je domaćin osnovcima iz Bratunca, Srebrenice i Skelana povodom Svjetskog dana zaštite životne sredine.

Ovo preduzeće organizovalo je edukativne radionice o zaštiti životne sredine za 150 osnovaca koji su se upoznali sa procesom obrade rude, načinom recikliranja otpadnih voda i odlaganjem jalovine.

Stručnjaci iz ovog preduzeća održali su predavanje o zaštiti životne sredine i predstavili su način recikliranja i zaštitu voda koje se koriste u flotaciji rude.

“Veoma je pohvalno što ovaj kolektiv izvršava svoju zakonsku obavezu i radi na podizanju svijesti stanovništva o značaju zaštite životne sredine, što je zadatak i nas inspektora, kao i predstavnika vodoprivrede i drugih agencija”, rekao je Miroslav Tanasić,  glavni inspektor Inspektorata Republike Srpske.

radionica u sasama za djecu 01

Za djecu je organizovan kviz, umjetničke radionice i zajedničko druženje.

“Ovo je osma godina kako organizujemo edukatine sadržaje sa ciljem podizanja svijesti kod djece i odrasilih o značaju čuvanja životne sredine”, rekao je Aleksandar Petrović, direktor Rudnika olova i cinka “Sase”.

On je rekao da su u proteklih nekoliko godina uložili velika sredstva u sisteme za preradu otpadnih voda i uređenje jalovišta na kojem su izgrađeni sportski tereni, odmarališta, posađeni su voćnjaci i stabla.

You must be logged in to post a comment Login