Radionica „Upravljanje konfliktom“

Radionica pod nazivom „Upravljanje konfliktom“ održaće se 29. novembra u 10.00 sati u prostoru Udruženja “Sara-Srebrenica”.

Cilj radionice je sticanje znanja i vještina u prevazilaženju konflikata i stvaranje atmosfere mira i sticanje vještina nenasilne komunikacije.

Radionica se održava u okviru projekta “Oaza mira“ koji provodi UŽ „Priroda“ Bratunac,  koji je podržan u okviru projekta PRO-Budućnost (Povjerenje, Razumijevanje, Odgovornost za Budućnost) Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) koji implementira Catholic Relief Services u saradnji sa Fondacijom Mozaik, Caritasom BiH, Forumom građana Tuzle, Helsinškim parlamentom građana Banja Luka i Međureligijskim vijećem u Bosni i Hercegovni.

Ovo će biti prva radionica u okviru ovog projekta, koji će doprinijeti vlastitim i institucionalnim znanjima i vještinama u prevazilaženju konflikata i stvaranje atmosfere mira, te obezbjeđenju prostora za nenasilnu komunikaciju.

Projekat se provodi u 6 opština koje sudjeluju u projektu PRO-Budućnost: Goražde, Novo Goražde, Bratunac, Srebrenica, Vlasenica i Kladanj, navodi se u saopštenju.

You must be logged in to post a comment Login