Radionica “50 prioriteta mladih za nove vlasti” u Srebrenici

Mladi koji su učestvovali na prošlogodišnje Kampu omladinskih lidera na Jahorini 21. avgusta organizuju, u saradnji sa organizacijom OIA-e, radionicu “50 prioriteta mladih za nove vlasti” u 14:00 časova u prostoru Omladinskog centra Srebrenica. Pored Srebrenice, radionica će se održati u još 19 gradova.

Krajem prošle godine 120 mladih lidera iz 56 gradova se okupilo i kreiralo dokument “50 prioriteta mladih za nove vlasti” koji odražava konkretne zahtjeve mladih upućene političarima u BiH.

“Želja nam je uključiti u kampanju još veći broj mladih širom zemlje. Zbog toga organizujemo 20 dvosatnih radionica u 20 gradova na kojima ćemo predstaviti 50 prioriteta, čuti druga mišljenja mladih te kreirati zajednički poruke, slogane, fotke i druge materijale za kampanju,” poručuju organizatori.

“Cilj je uticati na političke partije i ostale da se više fokusiraju na mlade, imamo 50 prioriteta koje smo napravili na kampu i 21. avgusta ćemo to da predstavljamo mladima u Srebrenici i da čujemo njihove prijedloge,” rekla je za eSrebrenica.ba Amra Nalić, učesnica kampa i organizator radionice u Srebrenci.

21% biračkog tijela čine mladi, pa red je onda da se čuju i njihovi/naši prioriteti!
Budite dio lobby grupe mladih!

Podržite 50 prioriteta i kreirajte svoje poruke!

Kontakt osoba: Amra Nalić (062/475-226)

You must be logged in to post a comment Login