Putevima AVNOJ-a – Muharem Adanalić govorio u Srebrenici

“Srebreničke novine” – List za delegacije i delegate opštine Srebrenica

Godina: I

Broj: 6 i 7

Juli 1979. godine

Putevima AVNOJ-a

Grupa od 40 radnika Osnovne organizacije udruženog rada Flotacije obavila je ekskurziju pod nazivom „Putevima AVNOJ-a“.

Oni su posjetili Jajce, Drvar, Bihać i Jasenovac. Organizator ove divne ekskurzije bile su osnovne organizacije Saveza sindikata i Saveza socijalsitičke omladine OOUR Flotacija. Utisci su impresivni.

Ovakve ekskurzije sa ovakvom tematikom trebale bi praktikovati sve osnovne organizacije udruženog rada a nije na odmet ni Tursitičkom društvu da razmisli da cijeli ovaj posao oko organizovanja ono preuzme.

Muharem Adanalić govorio u Srebrenici

U ponedjeljak 16. jula 1979. godine u Srebrenici je za članove Političkog aktiva Opštinske konferencije Socijalsitičkog saveza radnog naroda Srebrenice održao predavanje o predstojećoj Konferenciji nesvrstanih zemalja.

O značaju šeste konferencije nesvrstanih u Havani i pripremama naša zemlje za ovaj skup govorio je Muharem Adanalić, član Predsjedništva konferencije Socijalističkog saveza radnog naroda Bosne i Hercegovine.

Skenirani tekst možete pogledati na OVOM LINKU.

Zahvaljujemo se Narodnoj biblioteci Srebrenica na ustupljenom materijalu iz Zavičajne zbirke. Ovim putem pozivamo Vas da, ukoliko imate, materijala o Srebrenici u bilo kom formatu, napravite kopije i poklonite ih Biblioteci jer ona čuva i sakuplja sve o našoj opštini.

Uređuje: Interaktivni info portal eSrebrenica.ba

You must be logged in to post a comment Login