PU Zvornik: Za dva dana 67 vozača sankcionisano zbog alkohola

Na području Policijske uprave Zvornik, u periodu od 19. do 21. oktobra realizovana je regionalna akcija pojačane kontrole učesnika u saobraćaju, sa akcentom na kontrolu prisustva alkohola i opojnih droga u organizmu.

Tokom navedene akcije, policijski službenici Policijske uprave Zvornik su kontrolisali 210 učesnika u saobraćaju, od kojih je 67 sankcionisano. Od ukupnog broja kontrolisanih, 184 učesnika su podvrgnuta kontroli prisustva alkohola u organizmu, od čega je kod 37 vozača utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu.

Kod tri vozača utvrđeno je prisustvo alkohola preko 1,5 g/kg, koji su lišeni slobode i zadržani do istrežnjenja ili oporavka.  Pored toga, evidentirano je i 30 ostalih prekršaja.

U cilju povećanja stepena bezbjednosti saobraćaja na području PU Zvornik, slične akcije biće provedene i u narednom periodu.

Policijska uprava Zvornik apeluje na vozače motornih vozila da poštuju zakonske odredbe, prilagođavaju vožnju uslovima na kolovozu, da ne počinju vožnju i ne upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola  i tako zaštite sebe, ali i druge učesnike u saobraćaju, saopšteno je iz PU Zvornik.

You must be logged in to post a comment Login