PU Zvornik: Za dva dana 105 prekršaja

Na području Policijske uprave Zvornik, od 22. do 24. juna, realizovana je regionalna akcija pojačane kontrole učesnika u saobraćaju, sa akcentom na kontrolu prisustva alkohola u organizmu.

Tokom navedene akcije, policijski službenici Policijske uprave Zvornik su kontrolisali 351 učesnika u saobraćaju, od kojih je 105 sankcionisano. Od ukupnog broja kontrolisanih, 219 učesnika je podvrgnuto kontroli prisustva alkohola u organizmu, od čega je kod 38 vozača utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu.

Dva vozača su lišena slobode i zadržana do istrežnjenja ili oporavka. Pored toga, evidentirano je i 67 ostalih prekršaja.

U cilju povećanja stepena bezbjednosti saobraćaja na području PU Zvornik, slične akcije biće provedene i u narednom periodu.

Policijska uprava Zvornik apeluje na vozače motornih vozila da poštuju zakonske odredbe, prilagođavaju vožnju uslovima na kolovozu, da ne počinju vožnju i ne upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola i tako zaštite sebe, ali i druge učesnike u saobraćaju, saopšteno je Mistarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.

You must be logged in to post a comment Login