PU Zvornik sprovodi akciju “Zaštitimo djecu u saobraćaju”

Imajući u vidu da se bliži početak školske 2018/2019. godine, policijski službenici Policijske uprave Zvornik započeli su sa realizacijom republičke akcije “Zaštitimo djecu u saobraćaju”, kojom prilikom preduzimaju niz preventivnih aktivnosti sa ciljem poboljšanja sveukupne bezbjednosti učenika.

Policijski službenici PU Zvornik će tokom ove sedmice obići sve škole, kako bi se utvrdilo koji su to periodi kada se očekuje najveće prisustvo učenika na trasama kretanja od škole do kuće, a naročito onih učenika koji putuju iz prigradskih naselja i iz dijelova grada u kojima nema škola.

Napominjemo da će policijski službenici vršiti pojačane kontrole saobraćaja sa akcentom na brzinu kretanja vozila, poštovanje odnosa vozač – pješak, a takođe, policijski službenici će sankcionisati sva nepropisno parkirana vozila u zonama škola, posebno u zonama pješačkih prelaza.

Policijska uprava Zvornik apeluje na vozače da voze krajnje oprezno, pogotovo u blizini školskih objekata, kako ne bi došlo do neželjenih posljedica, navodi se iz Policijske uprave Zvornik.

You must be logged in to post a comment Login