PU Zvornik: Postupamo po svakoj prijavi iz škola

Policijska uprava Zvornik je u skladu sa zaključcima Prve vanredne sjednice Vlade Repblike Srpske posvećenih tragičnim događajima u Srbiji pokrenula niz aktivnosti, među kojima je kotrola strelišta i streljačkih klubova koja je juče izvršena na području cijele Republike Srpske.

Prilikom ove kontrole policijski službenici nisu utvrdili nepravilnosti, a kontrole će se nastaviti i u narednom periodu, saopštili su za Info Birač iz PU Zvornik.

“bTakođe, policijski službenici će nastaviti održavanje edukativnih predavanja za učenike osnovnih i srednjih škola o opasnostima upotrebe vatrenog oružja i minsko-eksplozivnih sredstava, a sve sa ciljem podizanja svijesti djece školskog uzrasta o opasnostima i posljedicama koje nosi upotreba vatrenog oružja. Istovremeno, policijski službenici će nastaviti sa prisustvom u blizini škola, sa ciljem preventivnog djelovanja i što boljom komunikacijom sa nadležnim u školama, ali i samim učenicima”, navodi se u saopštenju.

Policijska uprava Zvornik je u proteklih sedam dana zaprimila više prijava, prije svega od nadležnih u školama o potencijalnim prijetnjama učenicima, nastavnicima, uvredama i slično.

“Policijski službenici su postupali po svakoj od navedenih prijava i izvršili povjeru navoda, obavjestili druge nadležne institucije, te ni u jednom slučaju nije uočena stvarna ugroženost, odnosno osnov za dalje postupanje policije. Iz tog razloga, apelujemo na medije da odgovorno izvještavaju o tim prijavama i potencijalnim prijetnjama, jer ne samo da se tako neosnovano stigmatizuju pojedini učenici, inače maloljetna lica, i škole, već se širi nemir i panika među građanima. Pripadnici PU Zvornik odgovorno pristupaju svakoj zaprimljenoj prijavi i u stalnom su kontaktu sa nastavnim osobljem u školama, a sve cilju što bolje bezbjednosti djece, ali i zaposlnih u školama”, zaključuje se u saopštenju.

Izvor: Info Birač

You must be logged in to post a comment Login