PU Zvornik: Porast rasvijetljenosti krivičnih djela veća u prvih devet mjeseci

U prostorijama Policijske uprave Zvornik u četvrtak je održana redovna konferencija o rezultatima rada u prvih devet mjeseci ove godine.

Načelnik Uprave, Aleksandar Vasiljević je istakao da je koeficjent ukupne rasvijetljenosti krivičnih djela 89,3 %, što je za 4,48 % više u odnosu na isti period prošle godine, a da koeficjent rasvijetljenosti po nepoznatom izvršiocu inosi 64,74 %, te da se stanje bezbjednosti na području PU Zvornik može ocijeniti kao zadovoljavajuće i stabilno.

Načelnik Odjeljenja opšteg kriminaliteta Sektora kriminalističke policije PU Zvornik, Srpko Milošević je istakao da u prvih devet mjeseci 2023. godine nije bilo evidentiranih težih krivičnih djela, kao i da su koeficjenti otkrivenosti visoki. U oblasti zloupotrebe opojnih droga je otkriveno je 10 krivičnih djela više nego u istom periodu prošle godine.

Iz oblasti privrednog kriminaliteta, evidentirano je 46 krivičnih djela, 15 više u odnosu na isti period prošle godine, podneseno je 32 izvještaja nadležnim tužilaštvima protiv 39 lica za ostvarenu protivpravnu imovinsku korist u ukupnom iznosu od 306.356,00 KM. U oblasti bezbjednosti saobraćaja je evidentirano 13 krivičnih djela i podneseno 13 izvještaja protiv 13 lica.

U posmatranom periodu na području Policijske uprave Zvornik evidentirana 562 krivična djela, što je više za 10,6 odsto u odnosu na isti period prošle godine. Zbog izvršenja ovih krivičnih djela nadležnim tužilaštvima podnijeta su 493 izvještaja, te prijavljeno 500 lica, od kojih su 118 povratnici u vršenju krivinih djela i 12 maloljetnih lica, a materijalna šteta pričinjena ovim krivičnim djelima iznosila je 806.705 KM.
viber image 2022 01 24 11 58 59 608 1536×864 2
Samouslužna autopraonica Korund – Milići!

Načelnik Sektora policije Dražan Erkić je rekao da je u prvih devet mjeseci na području Policijske uprave Zvornik evidentirano 407 saobraćajnih nezgoda, što je u odnosu na isti period prošle godine više za sedam saobraćajnih nezgoda ili dva odsto.

“Od ukupno 407 saobraćajne nezgode, 133 je bilo sa povrijeđenim licima, od kojih je pet sa poginulim licima, 34 sa teško i 91 sa lakše povrijeđenim licima, dok su 274 saobraćajna udesa bila sa materijalnom štetom”, rekao je Erkić.

Načelnik Policijske uprave Zvornik Aleksandar Vasiljević naglasio da je u posmatranom periodu ukupan koeficijent rasvjetljenosti krivičnih djela iznosio 89,3 odsto, što je za 4,48 odsto više u odnosu na isti period prošle godine.

On je dodao da je ukupan koeficinet rasvjetljenosti krivičnih djela po nepoznaom izvršiocu iznosio 64,74 odsto, što je manje za 1,8 odsto u odnosu na isti period iz prošle godine.

Vasiljević je naglasio da je stanje bezbjednosti na području Policijske uprave Zvornik zadovoljavajuće i stabilno, te da u posmatranom periodu nije bilo izvršenja krivičnih djela u većem obimu, niti je bilo nedozvoljenih djela koja bi dovela do uznemirivanja javnosti, piše Info Birač.

You must be logged in to post a comment Login