PU Zvornik: Pojačana kontrola policije

Kako se navodi iz Policijske uprave Zvornik tokom vikenda biće pojačano prisustvo policije u saobraćaju.

„U cilju smanjenja broja stradalih lica u saobraćajnim nezgodama i održavanja povoljnog stanja bezbjednosti saobraćaja, Policijska uprava Zvornik 25. i 26. novembra organizuje regionalnu akciju Pojačane kontrole učesnika u saobraćaju sa akcentom na kontrolu vozača pod dejstvom alkohola, opojnih droga ili lijekova koji se ne smiju upotrebljavati prije i za vrijeme vožnje“, navodi se.

U evidentirane 454 saobraćajne nezgode, za proteklih deset mjeseci 2023. godine, na području Policijske uprave Zvornik, 7 lica je smrtno stradalo, 42 lica su teško povrijeđena, a 102 lica lakše povrijeđeno. U istom periodu iz saobraćaja je isključeno 743 vozača zbog upravljanja pod dejstvom alkohola, zbog odbijanja testiranja na prisustvo alkohola u organizmu 17, zbog vožnje pod dejstvom opojnih droga 3 i zbog odbijanja podvrgavanja provjeri na prisustvo droga i psihoaktivnih lijekova 215.

Policijska uprava Zvornik apeluje na sve učesnike u saobraćaju da poštuju saobraćajne propise kako bi svoju bezbjednost i bezbjednost drugih građana podigli na što veći nivo, saopšteno je.

You must be logged in to post a comment Login