PU Zvornik: Kampanja „101 život“

Policijska uprava Zvornik u okviru preventivne kampanje Ministarstva unutrašnjih poslova pod nazivom „101 život“ apeluje na vozače da vode računa o ograničenju brzine i da vožnju prilagode uslovima na putu.

“Na području Policijske uprave Zvornik je postavljeno osam stacionarnih radara, i to po tri u Bratuncu i Zvorniku te po jedan u Vlasenici i Srebrenici. Stacionarni radari mjere brzinu od pet do 320 kilometara na čas. U slučaju da je njeno ograničenje prekoračeno, prekršaji se automatski obrađuju u Policijskoj stanici za obradu prekršaja u Banjaluci. Radari koji su u funkciji još od 4.5.2019. godine, u toku 24 časa bilježili su od 50 do 200 prekršaja prekoračenja brzine. Rekord je na magistralnom putu Zvornik-Bijeljina, odnosno kod Sabornog hrama Rođenja Presvete Bogorodice, gdje je radar bilježio preko 200 prekoračenja brzine, a u posljednjih sedam dana u prosjeku je evidentirano oko 50 prekršaja dnevno”, rekla je za Info Birač Danijela Madžarević, portparol PU Zvornik.

Za prva četiri mjeseca probnog rada, na ovom mjestu radar je zabilježio čak 44.000 prekoračenja brzine.

Policijska stanica za obradu prekršaja dostavlja vlasnicima vozila obavještenje i prekršajni nalog o učinjenom prekršaju, a ukoliko se prilikom obrade prekršaja utvrdi da se radi o neregistrovanom vozilu, vlasnici se sankcionišu i za navedeni prekršaj. Na području Policijske uprave Zvornik u toku prvih šest mjeseci 2022. godine ukupno je evidentirano oko 4.225 prekršaja prekoračenja brzine. Na javnim putevima, na kojima kontrolu i regulisanje saobraćaja vrše pripadnici PU Zvornik, u prvih šest mjeseci 2022. godine, evidentirane su 244 saobraćajne nezgode, navela je Madžarevićeva i dodala da je neprilagođena brzina uslovima i stanju puta jedan je od osnovnih uzroka saobraćajnih nezgoda.

“To je i razlog što pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova i ovog mjeseca provode kampanju pod nazivom ‘101 život’. Povodom navedene kampanje, u ime PU Zvornik, dužnost mi je da apelujem, da vozači u slučaju konzumacije alkohola ne upravljaju volanom, da poštuju ograničenja brzine, da uspore ukoliko su djeca na ulici, da koriste autosjedalice za prevoz djece, da redovno provjeravaju gume i kočnice na motornim vozilima, da koriste bezbjednosne pojase tokom vožnje, da vozači ne koriste mobilne telefone tokom upravljanja vozilom, da budu pažljivi, osvijetljeni i ne voze umorni. Na ovaj način možete doprinijeti bezbjednosti svih učesnika u saobraćaju, pa i vas samih”, istakla je Madžarevićeva i dodala da je na putevima Repbulike Srpske tokom prošle godine u saobraćajnim nezgodama stradalo 101 lice.

Policijski službenici PU Zvornik će vršiti pojačane i kontrole vozača pod dejstvom alkohola i opojnih droga, ali i kontrole korišćenja mobilnih telefona tokom vožnje. Poštujte pravila kojima možete spasiti ljudske živote.

Izvor: Info Birač

You must be logged in to post a comment Login