Prozivka u FK “Guber” i povratak trenera Slađana Stankovića

Iz Fudbalskog kluba “Guber” Srebrenica najavili su za danas sastanak i radni dogovor Uprave kluba pred početak takmičenja u sezoni 2022/2023.

Na sastanku će biti i načelnik Srebrenice Mladen Grujičić, a igračima će biti isplaćena sva dugovanja iz prošle sezone, najavili su iz kluba.

Pored sastanka biće predstavljen i novi trener Slađan Stanković i prozivka igrača.

Stankoviću je ovo drugi put u Guberu koji je vodio od kraja januara do juna 2021. godine.

Stanković će ostati upamćen kao trener koji je sa jednom odigranom utakmicom, porazom, spasio ekipu od sigurnog ispadanja nakon čega je završio saradnju sa srebreničkim klubom jer je takmičenje prekinuto zbog pademije korona virusa.

Ono što je poznato javnosti jeste da klub pune dvije decenije konstantno ima različite poteškoće, a kao primarne su finansiranje, uprave koje su iza sebe ostavljale dugovanja, a kao izvor svih problema jeste činjenica da osnivač i glavni finansijer kluba Opština Srebrenica nikoga i nikada nije teretila za sve katastrofalnije stanje u klubu iako se mnogi pošteni i istaknuti ljudi lično zalažu, kroz rad, poznanstva i svoj novac da klub opstane, nikada nije bilo dovoljno da situacija bude stabilna.

Kraj prošle sezone bio je presedan sve težoj situaciji jer je Poreska uprave Republike Srpske blokirala račun klubu zbog određenih najasnoća i odnosa prema sportskim klubovima i plaćanja poreza.

Svakako, danas bi trebalo da počne jedna nova era za FK „Guber“ koji za dvije godine treba da slavi svoj stoti rođendan.

Takmičenje počinje 6. i 7. avgusta, a u prvoj utakmici Guber gostuje Hercegovcu iz Bileće.

Svi za Guber, Guber za Srebrenicu!

You must be logged in to post a comment Login