Provjerite jeste li dobar kandidat za sezonski posao na Antarktiku

Ako ste jedni od onih ljudi koji vole hladnoću ili je jako dobro podnosite, a ni pingvini vam nisu mrski, onda bi ovo mogao biti posao za vas.

Naime, Antarktička baština traži četiri sezonska radnika koji bi u drvenoj kućici u Port Lockroyju razvrstavali poštu, vodili poštanski ured, muzej i suvenirnicu, i pritom održavali cijeli centar.

Radnici će također tamo i živjeti, a posao bi se obavljao tokom pet sezonskih mjeseci, od novembra do marta odnosno tokom Antarktičkog ljeta.

Plata iznosi oko deset hiljada kuna, a ključno je jako dobro poznavanje engleskog jezika.

Port Lockroy je prirodna luka na sjeverozapadnoj obali otoka Wiencke u arhipelagu Palmer na Britanskom Antarktičkom teritoriju.

Uslovi života na otoku koji je dug 26 kilometara opisani su kao ekstremni. Najtopliji mjesec je jauar kada temperature mogu biti nešto iznad nule, dok su ostatak godine ispod nule.

Antarktičko ljeto nema noći, što znači da se trebate naviknuti na konstantno svjetlo. Također, pingvine ćete stalno viđati. Na otoku ih ima čak 2.000, prenosi Express.

Ne trebate imati iskustva za ovaj posao. Traže se svestrane osobe koje su željne učiti. Iskustvo u prodaji i koordinaciji je dobrodošlo.

Kada biste pokušali zamisliti kako posao izgleda iz prve ruke, on bi obuhvatio sljedeće: nošenje teške kutije preko skliskog kamenja i snijega, dok biste u isto vrijeme preskakali pingvine.

Životopisi i molbe se šalju na engleskom jeziku, na mail jobs@ukaht.org, a njih možete poslati do 27. februara.

Ukoliko prođete prvi krug, morat otputovati u Cambridge u petom mjesecu i potom ponovno u septembru zbog edukacije i razgovora za posao.

Izvor: Index.hr

You must be logged in to post a comment Login