Provaljeno u više kuća, crkvu i ambulantu

Izvor: Srna

Policijskoj stanici Srebrenica proteklih dana prijavljeno je šest provala u vikend kuće u naselju Jezero u srebreničkoj Mjesnoj zajednici Toplica, kao i provala u crkvu i lokalnu ambulantu, saopšteno je danas iz Centra javne bezbjednosti Bijeljina, javlja Agencija Srna.

U svim ovim provalama pričinjena je manja materijalna šteta.Policija u koordinaciji sa Okružnim tužilaštvom preduzima sve mjere i radnje na rasvjetljavanju prijavljenih krivičnih djela i pronalasku izvršilaca.Iz CJB Bijeljina poručuju da u ovom slučaju nema razloga za uznemiravanje građana i javnosti.

Odbornik SNSD-a u Skupštini opštine Srebrenica Dragić Glišić izjavio je Srni da je obijena i opljačkana 31 kuća u naselju Jezero.

On kaže da su kuće opljačkane prošlog vikenda i da se radi o kućama u kojima vlasnici rijetko borave, jer žive u drugim sredinama u BiH, Srbiji ili inostranstvu.

Glišić ističe da su obijene i crkva Svete Trojice i prostorije Mjesne zajednice u tom naselju.

“Lopovi su odnijeli tehničke stvari, lovačko oružje, poljoprivredne mašine i alatke i drugu robu koju su zatekli u kućama. U nekim kućama su uzimali hranu iz frižidera, sjedili i jeli, dok su u jednoj kući ostavili pisanu poruku: `Bijedo, sram te bilo nemaš ništa u kući`”, priča Glišić.

Iz lokalne policije navode da, možda, još svi vlasnici nisu ni prijavili pljačku, jer rijetko dolaze tim kućama i nisu upoznati da su kuće provaljene i opljačkane.

You must be logged in to post a comment Login