Protokol za jednake mogućnosti svoj djeci

U Srebrenici je danas potpisan “Protokol o postupanju i saradnji nadležnih institucija i organizacija s ciljem unapređenja multisektoralnog pristupa socijalne zaštite i inkluzije djece/mladih sa smetnjama u razvoju i njihovih roditelja/staratelja uvođenjem referalnog mehanizma”.

Protokol su potpisali predstavnici relevantnih ustanova iz oblasti socijalne zaštite sa područja opštine Srebrenica, kao dio “Projekta razvoja i saradnje u regiji Birač-Jačanje sistema socijalne zaštite i inkluzije”. Pored ostalih ranjivih grupa, u aktivnostima u Srebrenici a nakon obavljenih istraživanja stanja na području opštine, fokus je stavljen na djecu sa poteškoćama u govoru.

potpisan protokol 03

“Čestitam vam na akcionom planu i potpisivanju protokola, i nadamo se da ćete u naredne dvije godine zajedno uspjeti da implementirate sve ono što ste u ovom akcionom planu i zacrtali. Sigurna sam da ste kroz ranije aktivnosti i kroz rad opštinske komisije i radne grupe za socijalnu zaštitu i inkluziju poboljšali i unaprijedili vašu saradnju kako bi se svoj djeci omogućili bolji uslovi za razvoj i pružile jednake mogućnosti”, kazala je Selma Kazić, voditeljica programa socijalne zaštite i inkluzije u UNICEF-u BiH.

Ranije je potpisan protokol u opštinama Vlasenica, Milići i Zvornik, a za petak je planirano potpisivanje u Bratuncu. Potpisani protokoli predstavljaju jedan od instrumenata provedbe akcionih planova jačanja sistema socijalne zaštite i inkluzije za 2015. i 2016. godinu koji su usvojeni u spomenutim opštinama.

potpisan protokol 01

Program finansira Vlada Kraljevine Holandije a implementiraju agencije Ujedinjenih nacija: UNICEF, UNDP i UNHCR. Za cilj ima jačanje sistema socijalne zaštite i inkluzije u regiji Birač i obuhvata pet opština regije Birač: Zvornik, Milići, Vlasenica, Srebrenica i Bratunac, stoji u zvaničnom saopštenju na Zasvakodijete.ba.

You must be logged in to post a comment Login