Promovisana „Staza zdravlja“ uz pješački pohod i gastro fest

Danas je promovisana „Staza zdravlja“ uz planinarsko-pješački pohod Repovac – Skaradovica – Rajska plaža u dužini od 22 kilometra.

Jutros je krenuo pješački pohodo koji je uprkos kiši okupio zaljubljenike u prirodu i planinarenje, a program se završio gastro festom na Rajkoj plaži.

Željana Pjevalica iz Uduženja “Priroda” kaže da je ovo prvi turistički proizvod ove vrste u Bratuncu.

„Danas smo održali šetnju, pješački pohod kroz ‘Stazu zdravlja’ gdje su učesnici imali priliku da beru maline, gljive i ljekobilje. Staza je nešto duža od 22 kilometra i ide do 680 metara nadmorske visine. Posebno je zanimljiiva jer se trasa kreće dijelo preko brda i uz rijeku Drinu, što je čini zanimljivom i bogatijom“, kaže Pjevalica.

U toku je izgradnja i „Kuće zdravlja“ u kojoj će biti predstavljeni proizvodi sa ovog kraja, ručni radovi i publikacije o turističkoj ponudu opštine Bratunac.

Nada Marković iz Udruženja žena „Maja“ kaže da je u sklopu gastronomske ponude danas predstavljeno obilje jela i pića i domaćih proizvoda ovog kraja.

„Naše draga sugrađanke predstavile su danas tradicionalnu hranu, slatke i slane poslastice, pića i proizvode iz domaće proizvodnje koji se vežu za ove prostore. Time želimo da obogatimo turističku ponudu naše opštine uz prirodne potencijale kojim obilujemo“, rekla je Markovićeva.

Udruženja žena „Priroda“ i „Maja“ iz Bratunca realizuju projekat „Promocija i razvoj seoskog i avanturističkog turizma na području opštine Bratunac“  uz podršku Evropske unije, a Projekat za razvoj i promociju turizma Vijeća za regionalnu saradnju – RCC.

You must be logged in to post a comment Login