Promovisana knjiga “Teslina pošiljka” Vanje Bulića

U Srebrenici je večeras promovisan istorijski triler “Teslina pošiljka” i to na 160. rođendan ovog velikog naučnika, kao i dosadašnji književni rad Vanje Bulića.

Priča počinje kada je, kako kaže autor, bombardovana i zapaljena iznutra Narodna biblioteka Beograd 1941. godine, oko koje se odigrava radnja romana.

promocija knjiga vanja bulić 01

Prema riječima autora knjige Vanje Bulića, podaci do kojih je on došao govore da su neke knjige pokradene jer količina pepela, kako su utvrdili stručnjaci, ne odgovara fondu knjižne građe biblioteke i smatra se da su Njemci veliki dio knjiga zapravo ukrali.

“U toj biblioteci nalazilo se pola miliona knjiga, veliki broj rukopisa iz srednjeg vijeka, prepiske Srbije sa drugim zemljama, arheološko i istorijsko blago, kao i Miroslavljevo jevanđelje koje je jedno od 120 najvrednijih nepokretnih dobara u istoriji ljudske civilizacije”, rekao je Bulić.

promocija knjiga vanja bulić 03

On u ovom trileru navodi da su iz bibliteke zapravo ukradeni čuveni “zraci smrti” koje je Tesla pripremio kako bi zaštitio Srbiju u slučaju rata, za koje se danas smatra da ih koriste Amerika i Rusija.

Promocija ove knjige održala se u Srpskom kulturnom centru “Despot Stefan Lazarević” u Srebrenici u okviru “Petrovdanskih dana 2016”.

You must be logged in to post a comment Login